Site Overlay

Agile After School 7+

Copilul dvs are proiecte la care abia așteaptă sa lucreze? Sau caută un spațiu în care să se conecteze cu alti copii pentru a-și explora și urmări interesele? In programul Agile After school, copiii își pot urma ideile, pot profita de resursele din spațiul nostru și pot întâlni alți copii curioși! Spațiul de la School of Joy poate fi locul lor de joaca.

Programul Agile After School este oferit copiilor cu vârste peste 7 ani și oferă tuturor participanților practică în educația ghidata de copil 

Facilitatorii noștri lucrează cu copiii pentru a identifica interesele individuale și comune și pentru a planifica aventuri și proiecte în fiecare săptămână.

Grupele vor fi de minim 5 si maxim 10 copii.

La Agile After School copiii sunt încurajați sa inițieze jocuri, activități, discuții si ajung să-și proiecteze propria experiența! Facilitatorii noștri vor oferi activități de care sunt pasionați și ei. Activitățile ar putea include board game-uri, jocuri precum capturarea steagului, „lupte” cu apa etc. sau activități de explorare a pădurii: plimbări in pădure, orientare, măsurarea distantelor, siguranța in pădure, construcția unui adăpost din crengi si frunze.

La School of Joy avem o gradina de legume si o curte mare din care ieșim direct in pădure astfel încât ne propunem sa desfășuram majoritatea activităților afară, în aer liber.

Unele activități se vor desfășura in engleza si vor fi traduse in romana, daca e nevoie.

Cum arata o zi la Agile After School?

Copiii își încep ziua cu o declarare a intențiilor legat de ceea ce își doresc să facă în ziua respectivă, aceasta putând sa însemne si ca își doresc să lase ziua „sa curgă”, văzând ce apare pe parcurs din interacțiunea cu ceilalți sau fiind inspirați de cineva sau ceva. Tot acum se fac anunțurile de interes general, se fac planuri pentru ziua sau săptămâna care începe si se amintesc practicile și regulile comunității.

Copiii hotărăsc singuri ceea ce vor să facă, fie alegând din oferte făcute de facilitatori sau de către ceilalți copii, fie promovând propriile lor idei. Ei au control exclusiv (auto-direcționare) asupra alegerilor lor.

Ciclul unei zile se termină cu o scurtă sesiune de reflecție in care se exprima cum a fost ziua, cum s-a simțit fiecare, daca ar face ceva diferit si daca da, ce anume, sau orice altceva ce se dorește a fi împărtășit.

La sfârșitul fiecărei zilei ne îngrijim de aranjarea și curățarea spațiului.

Programul incepe la ora 14 si se termina la ora 18.