Site Overlay

Agile Learning Center (pentru copii cu vârstele intre 5 si 12 ani)

School of Joy oferă spațiul centrului educațional pentru 10-12 copii cu vârstele între 5 și 12 ani, creând un mediu de învățare bazat pe curiozitate, descoperire și joc liber într-un spațiu în care copii au libertatea de a explora, crea, gândi și inventa.

Curiozitatea este înnăscută. O promovăm și credem în ea ca și baza de la care se construiește încrederea în sine și în cei din jur. La School of Joy copiii au oportunitatea de a-și pune în practică propriile idei creative în fiecare zi și de a-și explora și comunica cu încredere limitele individuale. Credem în amestecul de vârste, jocul liber și comunitatea ca și sala de clasă.

Ideea pedagogiei Reggio Emilia că mediul este al treilea profesor rezonează cu noi. Din mediile Montessori vom folosi materiale alese cu atenție ascultând și urmărind interesele copiilor. Folosim instrumente dintr-o varietate de surse recunoscute, dar în cele din urmă suntem un centru de învățare agilă. Sprijinim copiii în demersul lor de a-și organiza zilele pe baza intereselor lor. Recunoaștem importanța ritmului personal și oferim un mediu care ajută copiii să tragă concluzii și să facă propriile descoperiri.

Acest lucru se întâmplă prin joc în aer liber, joc imaginativ, conversații despre cărți, proiecte de artă și știință cu final deschis, muzică, mișcare, pictură, desen și pregătirea meselor, grădinărit și compostare, reciclare, principii zero waste și minimalism (reduce, reuse, recycle). 

Avem convingerea că în această etapă de vârstă satisfacerea nevoii copilului de a petrece timp alături de familie și persoanele de atașament are impact pozitiv în achiziția de cunoștințe, implicarea și participarea la activități.

Timpul petrecut alături de familie în care copiii își încarcă “bateriile”, combinat cu timpul petrecut alături de alți copiii în joc liber ales – așa cum numai copiii știu să-l facă – credem ca este amestecul ideal pentru a pune bazele unui adult împlinit, conștient de alegerile care le face și care poate contribui la binele lui și al societății. 

Va recomandăm cu căldură să va ascultați copilul și să-i oferiți încrederea în alegerile care le face. Dacă există posibilitatea în cadrul familiei, și copilul dorește să petreacă o zi sau două acasă, credem în satisfacerea dorinței copilului fără a pune la îndoială alegerea lui. Pentru că, educația ghidată de copil nu se reduce doar la alegerea activităților în care vrea să se implice. Este un stil de viață în care acceptăm fără a judeca și încercăm să satisfacem nevoile emoționale ale copilului în fiecare etapă a dezvoltării lui. Iar în această etapă există în continuare nevoia de conectare cu persoanele de atașament și acceptare a trăirilor tumultoase.

Programul propus in cadrul acestui program începe la ora 09.00 și se încheie cel târziu la ora 15.00, existând varianta de program scurt până la ora 13.00 si alegerea numărului de zile dintr-o săptămâna (1,2,3, 4 sau 5) in care copilul sa frecventeze School of JOY.

Facilitatorii School of Joy vor fi prezenți în cadrul centrului educațional începând cu ora 8.45.